DESPRE...


MINE: Acum 25 26 27 28 de ani, intr-o zi alba si friguroasa, m-am molipsit de boala care ne macina pe toti: viata. Imi traiesc de atunci convalescenta, pana in ziua in care, urmand exemplul invariabil al tuturor oamenilor, ma voi vindeca. Acest blog este o manifestare a simptomelor mele cele mai dureroase: luciditatea, caderea, inevitabilul, constiinta putintei si a neputintei, a dorintei si a imposibilitatii, a diferentei dintre "the way it is" si "the way it should be"… Simptomele s-au agravat in timp, iar scrisul despre ele imi mai alina uneori durerea. Pastile mici, sub forma de insemnari (aproape) zilnice, sper sa ajute si alti suferinzi care traiesc in sanatoriul lumii.

Am strans, in timp, pasiuni dintre cele mai disparate: lectura, scrisul, tenisul, tatuajele, animalele mici si imblanite, obiectele miniaturale, oamenii profunzi (a caror profunzime ajunge sa ii macine pe dinauntru), detaliile de orice fel, iluzia perfectiunii, obsesia corectitudinii si a dreptatii… Pe multe dintre acestea le observ inca de la distanta, asteptand momentul potrivit pentru a le intersecta cu propria-mi traiectorie prin viata. Asa am facut, pana de curand, cu scrisul. Dar cumva stiam ca, inevitabil, va trebui sa scriu.


… RECENZII CARTI: o sectiune in care imi propun sa prezint viziunea mea despre cartile pe care le citesc.


… TOP CARTI: o selectie a celor mai bune carti (in opinia mea) dintr-o anumita categorie sau dintr-o anumita perioada.


… READING LIST: (quite self-explanatory) este un inventar in ordine invers cronologica a cartilor pe care le-am citit, cu trimitere catre recenziile lor. 


SEDIMENTE: sunt ganduri mici sau prea mari care s-au cristalizat in mine sub forma unor iluzii perfecte, complet configurate, pentru a cadea apoi si a se face tandari sub lovitura brutala si aleatorie a realitatii. Sunt emotii, sentimente, idei, ganduri si pareri de tot felul care s-au sedimentat in mine de-a lungul timpului sau, dimpotriva, brusc, la atingerea unui cuvant, a unei maini sau a unei respiratii.


MELANCOLIA DE MARTI: este un coltisor dedicat muzicii si melodiilor care ma inspira si/sau ma definesc la un moment dat. Sunt, in general, “a lyrics’ person”, deci ceea ce ma impresioneaza intr-o piesa muzicala sunt, de cele mai multe ori, versurile. De ce “MELANCOLIA” si de ce “DE MARTI”? you may ask… “MELANCOLIA” pentru ca are ceva mai mult in comun cu “MELODIA” decat primele 3 si ultimele 2 litere. “DE MARTI” pentru ca imi doresc sa fie o rubrica saptamanala, iar ziua de marti este din toate punctele de vedere underrated. Sa ii acordam macar o melodie si sa o ridicam la acelasi rang cu ziua de vineri, luni sau chiar si sambata.  


SERIALE/FILME: o zona cu recenzii ale filmelor si serialelor pe care le urmaresc. Uneori, poate si reclame.


Disclaimer: Cu riscul de a fi acuzata de “romgleza”, imi rezerv dreptul de a redacta unele insemnari in romana, others in English si altele intr-un amestec of both languages.
PS: Spaniola, maghiara si franceza pot aparea sporadic. 

No comments:

Post a Comment