03/06/2014

Recenzie "Sange de pasare pe haine" - Liviu G. Stan

Titlu original: Sange de pasare pe haine
Autor: Liviu G. Stan
Anul primei publicari: 2014
Limba din original: romana

In romanul de debut al lui Liviu G. Stan, "Sange de pasare pe haine", scenele se insinueaza printre randuri, ca trailer-ul unui film, pentru a se dezvolta mai apoi in episoade complete, de sine statatoare. Cu toate ca secvente din naratiune sunt dezvaluite inainte de a fi puse impreuna, rezultatul final nu surprinde mai putin, tensiunea nu se diminueaza. 

Regizorul Dawid Jarek, in varsta de treizeci de ani, soseste din Polonia in Romania pentru a turna un film in Braila, orasul natal al mamei sale, Irena. Iarna pare sa fi inghetat orasul intr-un timp demult trecut, al tineretii Irenei. Sub zapada asternuta peste o Braila intunecoasa, obscura, pictata in tonuri de gri, se trezeste la viata amintirea unei crime petrecute intr-o padure din Polonia, crima care i-a marcat profund copilaria lui Dawid. 

2 comments:

  1. Felicitări pentru articolele pe SemneBune! :) Am citit întreaga recenzie acolo, dar m-am gândit să îți las un semn și aici. Chiar mă bucură o nouă recenzie pozitivă pentru ”Sânge de pasăre pe haine”.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos, Ema! Iar "Sange de pasare pe haine" este un roman care chiar merita! Mi-a placut si recenzia ta. Te mai astept cu drag pe aici :)

      Delete