22/08/2013

Poate ca lucrurile rele se intampla intr-o secunda pentru a ni se da suficient timp sa le reparam


Desi, de cele mai multe ori, brusc e mai bine decat pe indelete, uneori numai cu timpul, un timp nemasurat, neplanuit sau programat ca durata, putem sa mai schimbam ceva. Uneori numai rabdarea si permanenta stapanire de sine ne aduc starea de liniste, impacarea cu noi insine. Atunci cand nu suntem ajutati de izbiturile bruste si eficiente ale vietii, trebuie sa facem treaba singuri. Si, pentru a o face temeinic, trebuie sa o facem lent, minutios, astfel incat nicio urma dintr-o posibila recidiva sa nu mai ramana in noi.

Multe lucruri ni se intampla intr-o clipita,  fara sa le sesizam decat dupa ce s-au produs. De obicei, astea sunt lucrurile rele care ni se intampla. Pentru a le anihila efectul, e nevoie, dimpotriva, sa urmarim secunda de secunda evolutia catre obiectivul propus, pana cand, la un moment dat, nu va mai fi nimic de urmarit pentru ca tot ce am vrut sa eliminam s-a dus.

Doar rabdarea si rezistenta psihica te pot duce in punctul de a realiza ceva cu tine, de a fi la final implinit, de a te simti invingator intr-o lupta in care nici macar nu ti se permitea sa intervii la inceput. Tot ce trebuie sa faci e sa gasesti un impuls intern, nascut din nimic, care sa te propulseze. Apoi, iti vei mentine singur zborul amintindu-ti constant sa dai din aripi. Intr-un final, vei ajunge la destinatie, iar satisfactia iti va fi mai mare decat daca cineva ti-ar fi dat un imbold sau te-ar fi purtat pe umeri pana acolo.

Poate ca lucrurile rele se intampla intr-o secunda pentru a ni se da suficient timp sa le reparam dupa aceea, sa le transformam in ceva bun, sa le intoarcem in favoarea noastra sau, daca nu altfel, macar sa ne obisnuim cu ele.  

No comments:

Post a Comment